FAQ

Vragen die we vaak krijgen hebben wij hieronder voor u opgesomd. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u gerust een mailtje sturen.


1.    E-Mailinstellingen

Elke e-mail die verzonden wordt naar uw domein komt standaard binnen op het emailadres van de administrator zolang u geen aparte gebruikers heeft aangemaakt. Dit betekent dat sales@uwdomein.nl, arie@uwdomein.nl, info@uwdomein.nl en admin@uwdomein.nl allemaal binnen komt op hetzelfde adres. Als u wel aparte gebruikers heeft aangemaakt komen deze op een ander emailadres binnen. Deze adressen zijn gelijk aan de gebruikersnamen die aangemaakt zijn op uw domein.

Heeft u bv een gebruiker, met een POP3 e-mail account met de naam 'henk' aangemaakt, dan kunt u zijn e-mailadres instellen als henk@uwdomein.nl, en zal de e-mail bestemd voor de gebruiker 'henk' naar henk@uwdomein.nl gestuurd worden. En dus niet meer naar de administrator.

Voor het instellen van uw eigen e-mail-programma heeft u de domeingegevens nodig. Heeft u deze niet of bent u deze kwijtgeraakt, neem dan contact met ons op.

Voor het ontvangen van email op uw PC is het van belang dat u weet welk e-mailprogramma u gebruikt.
Voor Microsoft Outlook en Outlook Express gebruikers.

Servertype: POP3
Emailadres: gebruiker@uwdomein.nl
Gebruikersnaam: gebruiker@uwdomein.nl
Wachtwoord: wachtwoord
Inkomende email: www.uwdomein.nl
Uitgaande email: SMTP-instellingen van uw eigen provider bijv.
mail.wannadoo.nl, mail.chello.nl, smtp.xs4all.nl etc.

Voor Netscape gebruikers gelden dezelfde gegevens alleen is de volgorde iets anders. Het wachtwoord wordt achteraf gevraagd en kunt u opslaan op uw locale PC.


2.    FTP instellingen

Met de FTP-instellingen van uw eigen website kunt u door middel van een FTP-programma of via de explorer van windows uw eigen bestanden direct op de server plaatsen. Deze bestanden zijn dan beschikbaar via het internet en dus door u of andere te bekijken of te downloaden.

De volgende gegevens zijn van belang om FTP mogelijk te maken:
Domein: ftp.uwdomeinnaam.nl (ook wel hostadres genoemd)
Gebruiker: gebruikersnaam
Wachtwoord: wachtwoord

Wanneer u dit goed heeft ingevuld komt u op de server. U ziet verschillende mappen. U moet uw bestanden in de map 'www' plaatsen. Alleen dan zullen ze zichtbaar op internet zijn. In de map 'www' kunt u zelf nieuwe mappen aanmaken.


3.    Hoe kan ik betalen?

Enkel via automatisch incasso


4.    Hoe lang duurt het om mijn account te activeren?

 Uw account wordt maximum 12 uur na ontvangst van uw betaling geactiveerd. De registratie van het domein kan echter langer duren. Gelieve rekening te houden met de tijd die de bank nodig heeft om de overschrijving te verwerken.


5.    Ik ben mijn wachtwoord van mijn account vergeten, wat nu?

 Kies in het menu voor account. Bij 'wachtwoord vergeten' vult u uw e-mailadres in en het wachtwoord wordt direct aan u verstuurd.
Als u het niet ontvangt stuur dan een bericht naar support@webgigant.net.


6.    Ik heb al een domeinnaam maar wil die graag hosten bij WebGigant.

Geen enkel probleem, u kunt de nameservers bij uw registrar laten aanpassen waardoor uw domein naar onze server verwijst. De nameservers verschillen per server, gelieve deze per e-mail aan te vragen.


7.    Krijg ik een controlepaneel om de settings van mijn account aan te passen?

Ja, CPanel laat u toe zonder technische kennis uw account op professionele wijze te beheren (b.v. maken van aangepaste 404-pagina's of het installeren van CGI scripts).


8.    Mag ik mijn webspace doorverkopen of delen met vrienden?

Ja, de accounts mogen doorverkocht/gedeeld worden, maar u bent verantwoordelijk voor de bestanden die op uw webruimte worden geplaatst.


9.    Waar kan ik terecht met (dringende) vragen?

Op het e-mail adres info@webgigant.net staat er steeds een bekwame en vriendelijke medewerker tot uw dienst. Zowel sales als technische vragen komen hier terecht, omdat nieuwe klanten voor ons niet belangrijker zijn dan trouwe klanten.


10.    Waar moet ik mijn bestanden uploaden?

  In de public_html folder.


11.    Wat gebeurt er wanneer ik mijn bandbreedtelimiet overschrijd?

 U krijgt een e-mail wanneer u 80% van uw bandbreedte heeft verbruikt, zodat u tijdig kunt upgraden. Omdat we achteraf niet voor verrassingen willen zorgen, factureren we enkel op voorhand. Als u beslist niet te upgraden, zal uw account tijdelijk vervangen worden door een pagina die bezoekers laat weten dat uw site nog bestaat, maar tijdelijk niet beschikbaar is.


12.    Wat voor servers gebruikt Webgigant.net?

Omdat servers de kwaliteit van hosting grotendeels bepalen gebruiken we enkel hoogwaardige componenten: een Intel Pentium (3Ghz) of Dual Xeon (2,8Ghz) processor met minstens 3GB RAM geheugen.

Onze krachtige servers staan in het datacenter van Telecity in Amsterdam. Wij zijn aangesloten op 4 onafhankelijke internationale backbones, zodat ons netwerk niet alleen razendsnel, maar ook altijd (99%) online is! Hier wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar op gewaakt.

 


13.    Zal het domein op mijn naam worden geregistreerd?

 Ja, domeinen worden geregistreerd met de gegevens die u bij het bestellen opgeeft.